Αεροπορικά ταξίδια

aeroporika taxidiaΤα αεροπορικά ταξίδια πάντα εξιτάρουν τον κόσμο και τον κάνουν να νιώθει προσμονή μέχρι να έρθει η ώρα της άφιξης!

 

Όλοι οι άνθρωποι πάντα ονειρεύονται να ταξιδεύουν και να γνωρίσουν τον κόσμο – να μάθουν νέες κουλτούρες και καινούργιους κόσμους.

 

Πόσοι όμως τα καταφέρνουν να ταξιδεύουν συχνά και να πραγματοποιούν τα όνειρά τους;

 

Λίγοι!

 

Γιατί συμβαίνει όμως αυτό; Είναι ακριβά τα αεροπορικά εισιτήρια για τα ταξίδια; ή φταίει κάτι άλλο;

 

Σίγουρα πρόκειται για έναν συνδυασμό των πιο πάνω προτάσεων. Ο περισσότερος κόσμος δε γνωρίζει πως να ψάξει για φθηνές πτήσεις και όταν αναζητάει, πέφτει συνέχεια πάνω σε ακριβές τιμές. Το ένα είναι συνέχεια του άλλου.

 

Πως μπορείτε όμως να βρίσκετε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για τα ταξίδια σας;

 

Για ένα ταξίδι χρειάζονται αρκετά πράγματα να συμβούν, έτσι ώστε να αποκτήσετε πρόσβαση σε φθηνές τιμές και να μην χρυσοπληρώσετε τη μεταφορά ή τη διαμονή.

 

Σχετικά με τη μεταφορά σας και τα αεροπορικά εισιτήρια, το πρώτο πράγμα που θα σας έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεστε ένα ταξίδι, είναι ο προγραμματισμός. Θα πρέπει να προγραμματίσετε το ταξίδι σας αρκετό καιρό πριν έτσι ώστε να κλείσετε έγκαιρα τα αεροπορικά εισητήρια και φυσικά να βρείτε τις καλύτερες δυνατές τιμές.

 

Πόσο έγκαιρα όμως πρέπει;

 

Όταν πρόκειται για ταξίδι εξωτερικού με αραιή αεροπορική σύνδεση, τότε θα πρέπει να κάνετε τη κράτησή σας το λιγότερο 2 μήνες πριν την αναχώρηση. Το ιδανικό θα ήταν 3-4 μήνες πριν εάν έχετε τη δυνατότητα να το προγραμματίσετε.

 

Αν θα ταξιδέψετε προς κάποιον προορισμό που έχει πιο συχνή ανταπόκριση με τη πόλη σας και τακτικές πτήσεις, τότε η κράτηση 2 μήνες πριν θα σας αποφέρει τις καλύτερες δυνατές τιμές.

 

Πως γίνεται η κράτηση για τη καλύτερη τιμή

 

Η κράτηση στα αεροπορικά εισιτήρια γίνεται μέσα από τις αντίστοιχες ταξιδιωτικές ιστοσελίδες. Για παράδειγμα στο https://www.travelo.gr μπορείτε να κάνετε αναζήτηση στα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά γραφεία της χώρας καθώς και απευθείας στις αεροπορικές εταιρείες. Έτσι θα βρείτε σίγουρα τα πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια.

 

Τι χρειάζεται για να κάνετε τη κράτηση

 

Για να κάνετε τη κράτηση στα αεροπορικά σας εισιτήρια, χρειάζεται να γνωρίζετε τον προορισμό σας και να έχετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα στοιχεία όπως ταυτότητα, ονοματεπώνυμα ταξιδιωτών,κτλ.

 

Ένα έχετε κάποια προτιμώμενη αεροπορική εταιρεία, μπορείτε να επιλέξετε αυτήν ώστε να ταξιδέψετε. Ειδάλλως μπορείτε να επιλέξετε με βάση αυτά που προσφέρουν καθώς και τι τιμές έχουν για το ταξίδι που σας ενδιαφέρει.

 

Βρίσκω ακριβά αεροπορικά εισιτήρια – τι να κάνω;


 

Εάν βρίσκετε ακριβά αεροπορικά εισιτήρια και δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή (π.χ. να αλλάξετε τις ημερομηνίες σας ή τον προορισμό) τότε μπορείτε να δοκιμάσετε στις λεγόμενες «εταιρείες χαμηλού κόστους ή αλλιώς low cost”.

 

Οι συγκεκριμένες εταιρείες προσφέρουν χαμηλά ναύλα στα αεροπορικά εισιτήρια έναντι των συμβατικών εταιρειών αλλά δε προσφέρουν καθόλου εξτρά υπηρεσίες όπως φαγητό-ποτό-αναψυκτικά-κτλ στο αεροπλάνο.

 

Ακόμα και για τη θέση σας – εάν θέλετε κάποια συγκεκριμένη – θα χρειαστεί να πληρώσετε παραπάνω!

 

Οι εταιρείες χαμηλού κόστους, όπως είναι η Ryanair καθώς και η EasyJet αλλά και δεκάδες ακόμα εταιρείες – προσφέρουν ακριβώς αυτό που είναι απαραίτητο: Ασφαλή μετακίνηση προς το μέρος που επιθυμείτε, με τις βασικές παροχές μόνο!

 

Αεροπορικά εισιτήρια Ryanair καθώς και άλλων low cost εταιρειών μπορείτε να βρείτε στο https://www.travelo.gr/aeroporika-eisitiria-ryanair/

 

Κράτηση μέσω πιστωτικής κάρτας ή κατάθεσης σε λογαριασμό

 

Οι κρατήσεις των αεροπορικών εισιτηρίων γίνονται συνήθως με χρέωση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, online σε real time. Εάν για οποιοδήποτε λόγο δε διαθέτετε κάρτα και θέλετε να πληρώσετε με κατάθεση σε λογαριασμό, θα πρέπει να επιλέξετε κάποιο ταξιδιωτικό γραφείο για να σας εκδώσει τα αεροπορικά εισιτήρια.

 

Η airtickets είναι ένα γραφείο ταξιδίων που μπορείτε να το επισκεφθείτε και να σας εκδώσει εκείνη την ώρα τα αεροπορικά εισιτήρια που επιθυμείτε, με πληρωμή μετρητών δίχως κάρτα! Περισσότερες πληροφορίες για την airtickets θα βρείτε στην ιστοσελίδα της εταιρείας!

Επικοινωνία για οποιοδήποτε πρόβλημα με την κράτηση

 

Εφόσον έχετε πραγματοποιήσει τη κράτησή σας και αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα, καλό είναι να καλέσετε αμέσως την αεροπορική σας εταιρεία παρά το ταξιδιωτικό γραφείο που κάνατε τη κράτηση.

 

Οι τρόποι επικοινωνίας με την κάθε εταιρεία αναφέρονται ρητά στην αντίστοιχα σελίδα τους.

 

Εξαίρεση αποτελεί η εταιρεία Ryanair που οι τρόποι επικοινωνίας είναι λίγο «χαμένοι» μέσα στη σελίδα τους – μπορείτε όμως να βρείτε όλους τους τρόπους επικοινωνίας με την Ryanair, όπως το τηλέφωνο, στη σελίδα https://www.travelo.gr/epikoinwnia-me-tin-ryanair/

 

Κράτηση δωματίων – ξενοδοχείου

 

Πέρα από τα αεροπορικά εισιτήρια, ένα ταξίδι έχει αρκετά ακόμα πράγματα. Ένα από αυτά είναι η κράτηση του ξενοδοχείου όπου θα μείνετε. Κάντε μια εκτεταμένη αναζήτηση πριν κλείσετε τα αεροπορικά σας εισητήρια καθώς εκείνες τις ημερομηνίες μπορεί να υπάρχει κάποιο event ή κάποια έκθεση στη πόλη και οι τιμές να είναι ιδιαίτερα υψηλές στα ξενοδοχεία.

 

Για τα ξενοδοχεία, μονόδρομος αποτελεί το διαδίκτυο και η αναζήτηση σε ιστοσελίδες που συγκρίνουν τιμές.

 

Συμβουλή: Μόλις βρείτε το ξενοδοχείο που σας ενδιαφέρει, μπορείτε να το στείλετε απευθείας email – ίσως κερδίσετε μια καλύτερη τιμή απ’ ότι οι γνωστές ιστοσελίδες τύπου booking,trivago,κτλ!