Blog ή site; Τι είναι πιο εύκολο να φτιαχτεί χωρίς γνώσεις προγραμματισμού;

  Blog ή site; Τι είναι πιο εύκολο να φτιαχτεί χωρίς γνώσεις προγραμματισμού;

 

Αν ταλανίζεστε ανάμεσα στην δημιουργία blog ή στην κατασκευή μιας ιστοσελίδας, τότε είμαστε εδώ για να σας λύσουμε το δίλλημα!

 

Τόσο η κατασκευή μιας ιστοσελίδας όσο και η δημιουργία ενός προσωπικού ή εταιρικού blog, πλέον είναι πιο εύκολη από ποτέ.

 

Με ελάχιστες γνώσεις υπολογιστή και πρόσβαση στο διαδίκτυο, μπορείτε να έχετε τη δική σας ιστοσελίδα ή το δικό σας blog, μέσα σε ελάχιστα λεπτά.

 

Ποια είναι όμως η διαδικασία για να κατασκευαστεί κάθε τι από τα δυο;

 

Τι θα χρειαστείτε για να έχετε τη δική σας ιστοσελίδα, online, μέσα σε ελάχιστο χρόνο;

 

Πάμε να τα δούμε αναλυτικά:

 

Για να κατασκευάσετε τη δική σας ιστοσελίδα ή blog, θα χρειαστείτε να έχετε:

 

  • Πρόσβαση στο ίντερνετ
  • Αγορασμένο χώρο φιλοξενίας web hosting σε κάποια έμπιστη και επαγγελματική εταιρεία hosting
  • Domain name για την ιστοσελίδα σας (εκτός κι αν το παρέχει δωρεάν η εταιρεία hosting)
  • Αγορασμένο license για sitebuilder εκτός αν σας το παρέχει δωρεάν η εταιρεία hosting(Ναι, σας έχουμε λύση και γι’αυτό!) ή κατασκευή σε open source
  • Know-How
  • 1-3 ώρες διαθέσιμο ελεύθερο χρόνο

 

Για την πρόσβαση στο ίντερνετ, υπολογίζουμε πως για να μπορείτε να διαβάζετε αυτό το άρθρο, σίγουρα έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο. Οπότε και δε θα αναλύσουμε παραπάνω αυτό το κομμάτι.

 

Αγορά web hosting

 

Η αγορά του web hosting πακέτου παίζει ίσως το σημαντικότερο ρόλο στην πορεία κατασκευής της ιστοσελίδας σας. Αρκετές εταιρείες hosting προσφέρουν διάφορα εξτρά addons που θα σας βοηθήσουν να κατασκευάσετε την ιστοσελίδα σας δωρεάν μέσα από εξατομικευμένα εργαλεία.

 

Άλλες εταιρείες hosting, για ακριβώς τα ίδια προγράμματα μπορεί να σας χρεώσουν εξτρά χρήματα. Οπότε χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή όταν αγοράζετε webhosting υπηρεσίες.

 

Η εταιρεία που προτείνουμε λόγω της εμπειρίας μας και την φιλοξενία αυτού του blog, είναι η TOPHOST. Πρόκειται για μια εκ των κορυφαίων εταιρειών στο χώρο του web hosting, προσφέρει φιλοξενία σε Ελληνικούς servers και επίσης δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνήσετε με το τεχνικό τμήμα 24 ώρες το 24ωρο για οτιδήποτε πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπίσετε.

 

Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό στα πακέτα φιλοξενίας της TOPHOST είναι ότι παρέχει σημαντικά εργαλεία για την κατασκευή ιστοσελίδων εντελώς δωρεάν και είναι διαθέσιμα online από οποιοδήποτε μέρος της γης!

 

Αυτό σημαίνει πως μπορείτε να ξεκινήσετε την κατασκευή της ιστοσελίδας σας από το σπίτι και να την συνεχίσετε σε άλλο χώρο ή να κάνετε αλλαγές από οπουδήποτε βρίσκεστε και έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο!

 

Για να δείτε τα πακέτα της εταιρείας και να βρείτε αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες σας δείτε αναλυτική περιγραφή και κριτική στην ιστοσελίδα http://www.webhostinggreece.gr/tophost-kritiki/ όπου παρουσιάζονται αναλυτικά όλες οι υπηρεσίες της Tophost.

 

Αγορά domain name

 

Το domain name είναι αυτό που θα κατευθύνει τους επισκέπτες σας, προς την ιστοσελίδα σας.

 

Μερικά πακέτα webhosting από την Tophost προσφέρουν δωρεάν domain – ελέγξτε πριν την αγορά σας, καθώς σας συμφέρει περισσότερο να πληρώσετε για κάποιο π.χ. ετήσιο πακέτο hosting και να έχετε δωρεάν το domain, παρά να το αγοράσετε εξτρά.

 

Η εταιρεία Papaki, που είναι στην ουσία η ίδια εταιρεία με την Tophost, προσφέρει εκατοντάδες καταλήξεις στα domains για να επιλέξετε αυτό που επιθυμείτε. Οι πιο δημοφιλείς καταλήξεις είναι .com , .net και φυσικά η δική μας .gr .

 

Για την ιστοσελίδα σας, σας προτείνουμε να επιλέξετε ένα domain name με κατάληξη .gr αν έχετε ως γεωγραφικό προσδιορισμό των επισκεπτών την χώρα μας!

 

Δείτε όλες τις υπηρεσίες του Papaki και προχωρήστε στην κατοχύρωση του domain που επιθυμείτε για την ιστοσελίδα σας. Να θυμάστε πως ένα ωραίο και εύκολο domain θα μείνει στους επισκέπτες σας πολύ πιο εύκολα και θα μπορούν να σας επισκέπτονται δίχως να σας αναζητούν στις μηχανές αναζήτησης (direct traffic).

 

License για sitebuilder ή κατασκευή blog σε wordpress

 

Για να φτιάξετε μια ιστοσελίδα δίχως γνώσεις προγραμματισμού υπάρχουν 2 τρόποι.

 

Αν δεν θέλετε να μπλέξετε καθόλου με –απλές- ρυθμίσεις ή επιλογή templates, εγκατάσταση προγραμμάτων,κτλ, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο online sitebuilder όπου κατασκευάζει στατικές ή δυναμικές ιστοσελίδες online μέσα από έναν οδηγό βήμα βήμα.

 

Ο οδηγός σας κατευθύνει και σας ενημερώνει έτσι ώστε να ανεβάσετε αρχεία, κείμενα, φωτογραφίες, το λογότυπό σας, κάποια φόρμα επικοινωνίας, κ.ο.κ.

 

Η επιλογή της εμφάνισης είναι πολύ εύκολη και γίνεται μέσα από μια γκαλερί με δεκάδες πρότυπα.

 

Με αυτόν τον τρόπο η ιστοσελίδα σας θα είναι online και άμεσα διαθέσιμη στους επισκέπτες σας, μέσα σε λίγη ώρα!

Δημιουργία blog σε wordpress

 

H δημιουργία blog ή site σε wordpress είναι μια διαδικασία απλή, λίγο πιο «δύσκολη» σε σχέση με την κατασκευή ιστοσελίδας μέσω του sitebuilder.

 

Για να φτιάξετε την ιστοσελίδα σας σε wordpress θα χρειαστείτε ένα ποιοτικό πακέτο web hosting (όπως αυτά που αναλύσαμε στην αρχή του άρθρου) και ένα domain name.

 

Αρκετοί επιλέγουν τις υπηρεσίες της Google για να φτιάξουν ένα blog καθώς είναι δωρεάν.

 

Όμως ένα blog ή μια ιστοσελίδα σε wordpress προσφέρει πολλά περισσότερα ασύγκριτα πλεονεκτήματα απ’ότι μια δωρεάν ιστοσελίδα στο google όπως πλήρη έλεγχο του site, ρύθμιση της εμφάνισης, των widgets, τα αρχεία, τις εικόνες, κ.ο.κ.

 

Αν έχετε λίγο χρόνο στη διάθεσή σας, η δημιουργία blog βήμα βήμα μέσα από το wordpress θα σας ανταμείψει 100%.

 

Μπορεί να χρειαστείτε λίγο περισσότερο χρόνο από οτιδήποτε άλλο σχετικά με την κατασκευή site, όμως το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.

 

Μια ιστοσελίδα σε wordpress μπορεί να είναι από προσωπικό site μέχρι μια επαγγελματική παρουσία προϊόντων και υπηρεσιών μαζί με ένα εταιρικό blog.

 

Το wordpress διαθέτει άπειρα χαρακτηριστικά και εσείς το μόνο που έχετε είναι να τα εκμεταλευτείτε!

 

Για περισσότερες συμβουλές σχετικά με το web hosting καθώς και οδηγούς για την ιστοσελίδα σας, μπορείτε να επισκεφθείτε το WebHostingGreece.GR όπου τα τελευταία χρόνια κυριαρχεί στην ενημέρωση γύρω από το web hosting στην Ελλάδα και όχι μόνο.

 

Προσφέρει αρκετούς χρήσιμους οδηγούς που αν τους ακολουθήσετε βήμα βήμα θα μπορέσετε να φτιάξετε τη δική σας ιστοσελίδα δωρεάν καθώς και οτιδήποτε άλλο θέλετε όπως emails, διαχείριση του πίνακα ελέγχου στο hosting πακέτο, κ.α.

 

Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *