Χρήσιμες ταξιδιωτικές συμβουλές

Ταξιδιωτικές συμβουλές

Σε αυτό το αφιέρωμα θα σας δώσουμε τις καλύτερες συμβουλές που έχουμε αποκομίσει όντας χρόνια στο μαγικό τομέα του ταξιδιού και τις προετοιμασίας του . Ακολουθήστε μας καθώς θα σας ανακαλύψουμε τα πιο σημαντικά κλειδιά για την προετοιμασία του ταξιδιού σας, τις αποσκευές σας και το περιεχόμενο τους όπως και το πώς να εκμεταλλευτείτε πλήρως τον προορισμό σας και να τον απολαύσετε όσο περισσότερο μπορείτε. Με λίγα λόγια μάθετε από τα λάθη μας για να μην τα επαναλάβετε κι εσείς!

Το πρώτο μέρος    

Για κρατήσεις εισιτηρίων – ξενοδοχείων- για την προετοιμασία του ταξιδιού

Χρησιμοποιήστε ιστοσελίδες που προσφέρουν τα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια δίχως επιπλέον κρατήσεις ή χρεώσεις υπηρεσιών. Στο Travelo θα βρείτε αεροπορικά εισητήρια για όλους τους προορισμούς, στη χαμηλότερη δυνατή τιμή. Μπορείτε να συγκρίνετε όλες τις αεροπορικές εταιρείες που πραγματοποιούν το δρομολόγιο και να κάνετε booking αυτό που σας εξυπηρετεί καλύτερα!

Υπολογίστε έξυπνα που θέλετε να πάτε. Πολλά κεντρικά αεροδρόμια έχουν πολύ αυξημένα τέλη που ο κάθε επιβάτης επιβαρύνεται μέσα στο εισιτήριο του. Εσείς αυτό που έχετε να κάνετε είναι να δείτε αν στο προορισμό που πηγαίνετε υπάρχουν κι άλλα αεροδρόμια. Για παράδειγμα για να πάμε στο Μιλάνο υπάρχουν 3 διαφορετικά αεροδρόμια το Malpensa, το Linate και το Bergamo. Αν κάνετε μια αναζήτηση θα δείτε ότι στο αεροδρόμιο του Bergamo τα εισιτήρια βγαίνουν αρκετά πιο οικονομικά. Το μόνο που έχετε να κάνετε λοιπόν είναι στο πεδίο «που θέλετε να ταξιδέψετε» στην ιστοσελίδα της air tickets να βάλετε το όνομα της πόλης που θέλετε να πάτε και να επιλέξετε στις επιλογές που βγάζει το όνομα της πόλης «– όλα τα αεροδρόμια».

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google maps και να εξερευνήστε περιοχές που θέλετε να επισκεφτείτε. Θα δείτε ποια είναι η μορφολογία της περιοχής και τι δραστηριότητες μπορείτε να κάντε σ αυτό το μέρος.  Μπορεί ακόμα να ανακαλύψετε παραλίες με μπλε βούλα για να επισκεφτείτε  και δεν θέλατε να χάσετε μια τέτοια ευκαιρία. Επίσης αν γενικά κάνετε αναζήτηση το μέρος θα βρείτε σίγουρα άρθρα για τη περιοχή και τις τοπικές παραδόσεις, μπορεί ακόμα να βρείτε και κάποια ταξιδιωτική εκπομπή που έχει γυριστεί σαν αφιέρωμα για τον τόπο.

Είναι σημαντικό να ξέρετε από πριν τι θέλετε να κάνετε στο ταξίδι σας. Καλό είναι όταν ετοιμάζετε το ταξίδι σας να κάτσετε με τους υπόλοιπους συνταξιδιώτες σας και αφού έχετε κάνει όλοι την έρευνα σας να αποφασίσετε εκ των προτέρων ποια μέρη θέλετε να επισκεφτείτε και τι δραστηριότητες θέλετε να κάνετε. Συμβουλή μας είναι να κρατήσετε μια μέρα την οποία δεν θα έχετε να κάνετε τίποτα απολύτως και θα μπορέσετε να την απολαύσετε κάνοντας βόλτες στο κέντρο της πόλης ή σε κάποιο πάρκο ή ακόμα και σε ένα εμπορικό κέντρο. Οι προσωπικές προτιμήσεις είναι αυτές που στην ουσία θα βγάλουν το πρόγραμμα του ταξιδιού.

Ακολουθήστε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τοπικούς οδηγούς ή ακόμα και δημοφιλή πρόσωπα. Όπως μοντέλα ή τραγουδιστές. Οι δημοσιεύσεις τους και οι φωτογραφίες που δημοσιεύουν θα σας δείξουν με ευκολία τους πιο δημοφιλείς προορισμούς ακόμα και τα πιο καλά εστιατόρια, όλα αυτά δηλαδή που ένας τουριστικός οδηγός δεν θα σας πει.

Αναζητήστε με προσοχή το ξενοδοχείο που θα μείνετε. Θέλετε ένα ξενοδοχείο που θα σας βολεύει για τις μετακινήσεις σας αλλά να είναι και καλό. Όσον αφορά τη ποιότητα του ξενοδοχείου μη ξεχάσετε να διαβάσετε με προσοχή όλες τις κριτικές σε site όπως το tripadvisor. Θέλετε ένα δωμάτιο που να συνδυάζει καλές κριτικές αλλά και τη πιο συμφέρουσα τιμή. Όσον αφορά τη τοποθεσία του ξενοδοχείου μπορείτε να επιλέξετε κάποιο που να έχει κοντά του στάση λεωφορείο ή μετρό, να είναι σε μια απόσταση 15 με 20 λεπτών με τα πόδια από το κέντρο της πόλης και φυσικά να βρίσκεται σε κάποια ασφαλή περιοχή για να μη φοβάστε να κυκλοφορήσετε τις βραδινές ώρες.

Αν πάλι σας αρέσουν οι περιπέτειες μπορείτε να κλείσετε ένα ξενοδοχείο μέσα από την ιστοσελίδα της airtickets μόνο για το πρώτο βράδυ της διαμονής σας και κάνοντας μια βόλτα στους δρόμους να βρείτε τη πανσιόν που θα σας φιλοξενήσει τις υπόλοιπες μέρες του ταξιδιού σας. Φυσικά αυτή η τακτική θα σας φανεί χρήσιμη μόνο αν ταξιδέψετε σε εποχή που ο προορισμός δεν έχει πολύ τουρισμό.

Οργανώστε από πριν το δρομολόγιο σας. Με το που θα φτάσετε στο αεροδρόμιο του προορισμού σας είναι πολύ βασικό να γνωρίζετε τον τρόπο που θα πάτε στο ξενοδοχείο, αν φυσικά δεν προσφέρει το ξενοδοχείο σας μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο.

Ερευνήστε τα τοπικά μέσα μαζικής μεταφοράς. Βρείτε τις στάσεις μετρό ή λεωφορείων κοντά στο ξενοδοχείο σας και ενημερωθείτε για τις ώρες των δρομολογίων. Η εφαρμογή here we go είναι για εμένα ότι πιο χρήσιμο έχω ανακαλύψει τα τελευταία χρόνια. Βάζετε που θέλετε να πάτε και σας βγάζει τα μέσα μεταφοράς και σε πόση ώρα έρχονται. Επίσης καλό θα είναι να έχετε πάνω σας και το τηλέφωνο κάποιας εταιρείας ταξί. Καλό είναι να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα.

Αν έχετε σκοπό να ταξιδέψετε με άτομα που δεν έχετε ταξιδέψει ξανά φροντίστε να ξεκαθαρίσετε από την αρχή τις προτιμήσεις σας. Πολλοί άνθρωποι θέλουν να επισκέπτονται όλα τα μουσεία τις γκαλερί και τα σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος σε όποιο μέρος επισκεφτούν ενώ άλλοι όλα αυτά τα βαριούνται. Ξεκαθαρίστε λοιπόν από πριν ποια μέρη θέλετε να επισκεφτείτε και περίπου πόση ώρα θα διαθέσετε στο κάθε ένα. Μπορεί κάποιος να βαριέται να είναι όλη στη μέρα παραλία ας πούμε.

Διαβάστε ένα βιβλίο ή δείτε μια ταινία που να διαδραματίζεται στο μέρος που θα επισκεφτείτε. Έχει μια πολύ ρομαντική διάσταση το να διαβάζετε για ένα μέρος ή να το βλέπετε στην οθόνη σας και μετά να το επισκεφτείτε κιόλας.

Σε λίγες μέρες ακολουθεί και το δεύτερο μέρος του αφιερώματος μας με τις πιο χρήσιμες συμβουλές για το πώς να προετοιμάσετε τις αποσκευές σας.

 

Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *